(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Buchta s přídavkem kvásku, s celozrnnou moukou, doma měla úspěch!
Potřebné ingredience
kvásek (já měla žitný, asi 5 lžic), mouka (já dávala obyč. polohrubou + hladkou a dále špaldovou a pšeničnou celozrnnou, množství cca 150g hladké, 150g polohrubé, 100g špaldové, 100g celozrnné), voda (asi 150 ml), podmáslí (100 ml), mléko (100ml), trocha oleje, jedno vejce, kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce povidel nebo marmelády, cukr asi 120g, jedna čokoláda
Postup přípravy
Měla jsem hodně kvásku, tak jsem zkusila i něco sladkého z něj.
Postup: Kvásek zamíchat s vodou a moukou (celozrnnou a špaldovou) a nechat chvíli stát, než začne působit kvásek (cca 2 hod.). Poté přidat ostatní ingredience (mouku hladkou a polohrubou a vše ostatní) a vytvořit těsto. Nalít na vymazaný a vysypaný plech. Navrch jsem rozházela na kousky nalámanou čokoládu. Nepíši a nevím přesné množství surovin, já dělala "podle oka" a stylem, co dům dal ,-)
Postup: Kvásek zamíchat s vodou a moukou (celozrnnou a špaldovou) a nechat chvíli stát, než začne působit kvásek (cca 2 hod.). Poté přidat ostatní ingredience (mouku hladkou a polohrubou a vše ostatní) a vytvořit těsto. Nalít na vymazaný a vysypaný plech. Navrch jsem rozházela na kousky nalámanou čokoládu. Nepíši a nevím přesné množství surovin, já dělala "podle oka" a stylem, co dům dal ,-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160722/19/b248206-1469208663.jpg)
Brblalka
(upraveno)
9. 2. 2014, 16:30
Děkuji za recept. Někdy vyzkouším. Možná by se to dalo udělat i s nějakým ovocem a drobenkou, co myslíte?
clear30
(upraveno)
1. 3. 2014, 12:59
@Brblalka
Určitě se dá zkoušet více variant, já vyzkoušela tuto a pochutnali jsme si
Fantazii se meze nekladou
Ať se zadaří!
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)